zondag 10 juni 2012

DIY: Sinaasappelslush / -ijs

Alhoewel het weer ons de laatste tijd wat teleurstelde en de zon ons ietwat in de steek liet, lijkt hij toch weer zijn terugweg te hebben gevonden. Ondanks de witte wolkenvelden die de perfectie van de blauwe hemel verstoren kunnen we vandaag toch wat zonnestraaltjes opvangen en wellicht met een zomerse outfit onze melkflesjes voorzien van wat kleur.

Bij een zomerdag hoort natuurlijk een verkoelend drankje of ijsje. Zo kun je kiezen voor een ijskoude cola met lekker veel ijs of een zoet wit wijntje dat sprankelt in de zon. Wat helemaal perfect zou zijn is een lekker verkoelend drankje, in combinatie met ijs, dat ook nog healthy en gezond is!

We kennen vast allemaal wel slush, of slushpuppy. Waar die naam vandaan komt is voor mij nog steeds een grote vraag. Dus als iemand het antwoord heeft, let me know! Slushpuppy is dat (meestal) rode of blauwe goedje in een bekertje wat de combinatie tussen ijs en drinken is.

Nu gaan we zelf een slush maken!
En het enige wat je hiervoor nodig hebt, jawel, zijn sinaasappels! gezonder kan niet!Let op! Het belangrijkste om dit drankje te maken is het invriezen van de sinaasappels. Let goed op want wanneer je de sinaasappels te lang in de vriezer legt zullen ze te hard zijn om er een drankje van te maken. Dan moet je ze weer laten ontdooien, wat nog een hele klus is!

benodigdheden:
-  deels bevroren sinaasappels (Voor 1 persoon ongeveer 3)
- mesje
- eventueel snijplank
- sinaasappelpers / staafmixer
- leuk glas

Hoe maak je het drankje?

1. snijd de sinaasappels doormidden
2. snijd van 1 helft een dun partje om die later aan de rand van je glas te prikken als decoratie!
3. pers de sinaasappels uit. Je zult merken dat er weinig sap naar de onderkant van de pers verdwijnt. De 'prut' die bovenaan blijft liggen moet je niet weggooien! Dit is het ijs.
4. Wanneer je alle sinaasappels hebt geperst kun je het bovenste gedeeltje en het sap in een mooi glas gieten!
5. Je zomerse verkoeling is klaar om te drinken!

Wat te doen als de sinaasappels te hard zijn geworden?

Probeer ze te laten ontdooien. Wanneer je daar geen tijd voor hebt kun je er ook voor kiezen de sinaasappels te schillen en de slush te maken met een staafmixer. Het enige nadeel zijn heel veel velletjes in je drankje, wanneer je hier niet van houd is dit geen aanrader.Enjoy!

xoxo loes


1 opmerking: