vrijdag 26 oktober 2012

Dokter Loes: ingegroeide nagel

"Tijdens het spreekuur Dokter Loes worden oplossingen voor kleine kwaaltjes besproken. Kleine kwaaltjes waar ik mijn eigen oplossingen voor heb. Soms kan een oplossing zo makkelijk zijn. Daarom deel ik mijn tips met jullie d.m.v. foto's "

Vandaag: de ingegroeide nagel.


Een ingegroeide nagel kan er erg onsmakelijk uitzien, daarom zal ik jullie een plaatje besparen.
Een ingegroeide nagel ontstaat door het tekort afknippen van de nagel waardoor deze in de huid kan groeien. Dit kan zowel bij teen- als handnagels ontstaan. Een ingegroeide nagel komt vaker voor bij teennagels. Dit komt door schoenen die de voet afknellen, door wrijving en druk. Wanneer de huid rondom de nagel pijn doet als je erop drukt kan dit een teken zijn van ingroei. Ga er dan meteen mee aan de slag. Hoe langer je een ingegroeide nagel zijn gang laat gaan hoe lastiger het wordt om er zelf iets aan te doen. Het kan gaan ontsteken en als je het te ver laat komen zal de dokter/podotherapeut een stukje moeten wegsnijden. En geloof me, dat wil je niet.

Lees verder voor de tips
 +foto's

Wat heb je nodig?

1. Alcohol
2. Een (schone) pincet
3. Een wattenschijfje
4. schone handen

Voordat je begint is het belangrijk dat je handen schoon zijn. Ook de pincet moet gedesinfecteerd worden. Dit kun je doen met dezelfde alcohol als die je straks nodig hebt. Wanneer je je handen en pincet niet schoonmaakt is de kans groot dat je de ontsteking erger maakt door bacteriĆ«n. 


Maak het wattenschijfje open en 'pluk' er een stuk uit. Beter een te lang stukje dan te kort.
Rol het op zoals hierboven.


Pak met de pincet het gerolde watje en doop het in de alcohol.
Daarna duw je het watje met je pincet onder de nagel om beide hoekjes. Dit kan heel erg pijnlijk zijn als de nagel ver in ingegroeid. Ook de alcohol zal even prikken. Daarna zul je merken dat de druk van de nagel op de huid afneemt. Laat het watje een aantal dagen -of langer- zitten. Vervang het wel af en toe. Geef de nagel tijd om weer te groeien. Succes!

xoxo Loes2 opmerkingen: